Youtube

Het element, Liemers cultuurpunt

Een voorziening die kinderen op een inspirerende
wijze kennis wil laten maken met cultuuronderwijs.

bekijk projecten

Basisschool Workshop InJeKracht-Kaart maken

Basisschool Workshop "Mijn eigen InJeKracht-Kaart"

Aantal kinderen:
maximaal 36 in drie groepen van 12 wanneer ik alleen werk en maximaal 3 hele groepen onder begeleiding van de groepsleerkracht.
Leeftijd: 5 - 12 jaar
Duur: 3 uur
Interesse: Tekenen en Schilderen / Mindfullnes / Fantasie / Zelfontwikkeling
Materialen: Potloden, aquarel en fineliner, letterstempels 
Locatie: Op jullie eigen basisschool

Wat fijn ...

Je kijkt naar de workshop: InJeKracht-Kaart maken!

Deze workshop is speciaal bedoeld voor kinderen in het basisonderwijs en gaat over mindset, zelfvertrouwen, zelfkennis, motivatie en alles wat daarmee in verband staat.

Waarom verzorg ik juist deze workshop ?

Als leerkracht willen we allemaal dat kinderen zich goed voelen. Een veilig gevoel met jezelf en je omgeving staat volgens mij aan de basis van ontwikkeling. Om heel eerlijk te zijn ben ik van mening dat we dit als leerkracht allemaal wel weten maar er ook in de waan van de dag wel eens aan voorbij gaan (ja, ik in mijn klas ook). Met deze workshop staan we even stil bij de gevoelens van de kinderen. Dit doen we op een luchtige, creatieve manier waarbij de eigenheid en inspiratie van de leerling het belangrijkste is. Het kind tekent een dier wat hem of haar aanspreekt en stempelt de positief geformuleerde affirmaties erbij die hem of haar op dat moment passen. Aan jou als leerkracht om de kans te benutten over deze tekening in gesprek te gaan met het kind. Waarom teken en schrijf je dit en wat kan ik doen om jou verder te helpen met waar je mee bezig bent. De combinatie van creativiteit en gesprek heeft denk ik een mooie weerslag op de ontwikkeling van een kind en kan hem of haar een gevoel van zelfkennis en zelfvertrouwen geven ... Wie ben ik, waarom denk ik wat ik denk of doe ik wat ik doe en hoe ga ik om met mijn gedachten.

Het lijkt mij heel mooi om dit met de kinderen na een vakantie te ontdekken omdat juist dan, na iedere vakantie, weer een gevoel van nieuwe start ontstaat met alle processen die daarbij horen.
De data van deze workshop zijn op dit gegeven gebaseerd. Echter, de workshop kan op ieder moment dus staat de datum van jullie keuze er niet bij dan kunnen we in overleg een ander moment plannen.

Helemaal mooi ... doe de workshop na iedere vakantie opnieuw en kijk aan het eind van het schooljaar samen naar alle tekeningen die het kind heeft gemaakt. Als je deze workshop een keer met mij doet, dan kun je het waarschijnlijk de volgende keer ook zelf!

Wat gaan we doen:

Tijdens de workshop maken de leerlingen in groepjes van maximaal 12 kinderen hun eigen InJeKracht-kaart.

Voor de workshop staat ongeveer 3 uur gepland, dat betekent dus dat ik in overleg na elkaar met meerdere groepen kinderen kan werken. (in overleg kan ik ook bij jullie in de klas komen en werken onder begeleiding van de groepsleerkracht in welk geval er meer kinderen op een ochtend aan de beurt kunnen komen). Jullie als school verzorgen de ruimte en ik verzorg de materialen. Ik breng schetspapier mee, aquarelpapier, aquarelverf, potloden en stiften en fineliners. Voorafgaand aan de workshop laten jullie zelf de door mij aangeleverde power-point aan de kinderen zien waarin duidelijk wordt wat InJeKracht kaarten, totemdieren en affirmaties zijn.

Inhoud:

Ik laat de inspiratiekaarten van Lieverdeliefste zien en vertel iets over affirmaties en totemdieren.

Natuurlijk is het mooi als dit gesprekje ook al vooraf met jullie als ouders of als leerkracht is gevoerd. Zelf vind ik het ook heel mooi als de ouders of de leerkracht met deze workshop meedoen. Zo laat je aan de kinderen zien dat je als mens / ouder / leerkracht altijd in ontwikkeling bent. Ik breng een lijst mee met positieve affirmaties maar waarschijnlijk kunnen de kinderen heel goed iets voor zichzelf bedenken.

Wanneer we aan de slag gaan met het tekenen van onze eigen InJeKracht-Kaart dan kiezen de kinderen een dier waartoe ze zich aangetrokken voelen. We zoeken de betekenis van dat dier op en als dan blijkt dat ook de symbolische betekenis bij hem of haar past dan kan de tekening gemaakt worden. Voor sommige kinderen is alleen het tekenen voldoende en andere kinderen zullen of de symbolische betekenissen en of eigen affirmaties erbij willen schrijven of stempelen. Niets moet en alles mag, het is tenslotte jouw InJeKracht-Kaart die je maakt. We werken op formaat 30 x 30.

Eerst kunnen de kinderen hun dier schetsen zoals zij het graag willen zien. Vervolgens kleuren ze het dier in en trekken de lijnen met de fineliner. Als de illustratie klaar is dan kan erbij gestempeld en geschreven worden.

Natuurlijk werkt niet iedereen in hetzelfde tempo. Het kan dus zijn dat er na de workshop nog kinderen zijn die hun InJeKracht-Kaart nog af moeten maken in de klas.

Wat kost het:

De kosten van deze workshop bedragen €350,00 (inclusief BTW) per ochtend van 09.30 - 12.30 (tijden in overleg). Hiervoor krijg je mij als begeleider (ik ben gediplomeerd basisschool leerkracht en tekendocent), breng ik de materialen mee en verzorg ik een power-point presentatie die je voorafgaand aan de workshop kunt gebruiken. Tijdens een ochtend kunnen rond de 36 kinderen aan hun InJeKracht kaart werken als je mij alleen met de kinderen laat werken. Laat je mij met een hele klas aan de slag gaan onder begeleiding van de groepsleerkracht, dan kunnen er 3 groepen aan de beurt komen. Kies je hiervoor dan breng ik wel de extra benodigde materialen in rekening op de factuur.

Waar kan deze workshop gehouden worden ?

De workshop houden we op jullie eigen basisschool-locatie. In principe staat deze school op binnen een straal van 30 autominuten rondom Arnhem. Echter andere locaties kunnen we altijd in overleg proberen in te plannen! Graag zelfs!

 

Discipline: Beeldend Start: 21 augustus 2018
Doelgroep: Onderbouw basisonderwijs Tijd: 09.30 - 12.30
Docent(en): Karien Kupers Prijs: 290,00
Aantal lessen: 1 Locatie: Eigen basisschool
Duur: 1 uur per groep

 

aanvragen
 
Multidisciplinair

Architectuurworkshop bovenbouw

Beeldend

Basisschool Workshop InJeKracht-Kaart maken

Literair

Project Communicatie

Literair

'Sofie en de kleine Prins

Theater

Theaterproject op maat

Theater

Van Tekst naar Toneel

Cultureel Erfgoed

Vroege Middeleeuwen in de Liemers

Muziek

Cultuurmenu Duiven - workshop 005

Muziek

Cultuurmenu Duiven - workshop 004

Muziek

Cultuurmenu Duiven - workshop 003