Youtube

Het element, Liemers cultuurpunt

Een voorziening die kinderen op een inspirerende
wijze kennis wil laten maken met cultuuronderwijs.

bekijk projecten

Danseducatie

Door een kunstwerk echt te bekijken, erin te duiken, er meer over te horen, er samen over te praten, ga je meer zien en ….. meer waarderen.

We gaan kijken naar korte dansfragmenten en gebruiken de ‘detective-methode’om uit te pluizen wat er precies te zien en te horen is (hoeveel dansers, wat hebben ze aan, wat doen ze, hoe is het licht, de achtergrond). Vanuit deze ‘feiten’ voegen we steeds meer onze eigen interpretatie en associaties toe en delen zo met elkaar onze ‘wijsheden’ (kunstfilosofisch gesprek).

In de dansles die volgt nemen we het dansfragment als startpunt en bouwen met elementen uit die dans (dansmateriaal, compositie, thema) in groepjes een eigen choreografie.

 

Danielle Bouwmeester is afgestudeerd dansdocent aan Artez Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (2000) en heeft de Pabo afgerond. Ze is werkzaam als freelancer o.a. voor Pabo Iselinge en de muziektheaterschool van de Gruitpoort en heeft 12 jaar een eigen stichting waarin ze samenwerkt met kunstenaars van verschillende disciplines (www.komma4.nl). De projecten die Danielle uitvoert met kinderen en jongeren leggen de nadruk op het zelf creëren en plaatsen kunst in een maatschappelijke en persoonlijkheidsvormende context (burgerschapsvorming). Actief, receptief en reflectief met kunst bezig zijn wisselen elkaar constant af, zodat zowel het doen en beleven , als het denken aangesproken worden.

 

Discipline: Dans Start: jan 2014
Doelgroep: Bovenbouw basisonderwijs Tijd: schooldagen
Docent(en): Danielle Bouwmeester Prijs: Per klas 85,-, twee klassen op een dag 130,-, 3 klassen op een dag 185,- (excl. Reiskosten)
Aantal lessen: 0 Locatie: speellokaal of klaslokaal en gang
Duur: Gesprek : 20-30 min. Dansles: 1 uur

 

aanvragen
 
Multidisciplinair

Architectuurworkshop bovenbouw

Beeldend

Basisschool Workshop InJeKracht-Kaart maken

Literair

Project Communicatie

Literair

'Sofie en de kleine Prins

Theater

Theaterproject op maat

Theater

Van Tekst naar Toneel

Cultureel Erfgoed

Vroege Middeleeuwen in de Liemers

Muziek

Cultuurmenu Duiven - workshop 005

Muziek

Cultuurmenu Duiven - workshop 004

Muziek

Cultuurmenu Duiven - workshop 003