Youtube

Het element, Liemers cultuurpunt

Een voorziening die kinderen op een inspirerende
wijze kennis wil laten maken met cultuuronderwijs.

bekijk projecten

De Wonderlijke ZeePlas

“Saartje de zeeslang zoekt iemand die haar kan vertellen of ze wel in zee thuis hoort. Karel de kikker haat het in zee, totdat hij verzeild raakt in een wedstrijdje verspringen met een stel vrolijke slijkspringers. En dan is er nog die vervelende vliegende vis, die alleen maar kan opscheppen over hoe goed hij kan vliegen en steeds moppert hoe traag alle andere dieren zijn.”

De Wonderlijke ZeePlas is een workshop geschikt voor alle niveau’s binnen een school. De schaal van het project is afhankelijk van het aantal deelnemers en kan variëren in tijd. Van een klassenproject tot een schoolbreed project waar er gezamenlijk tot een groots eindresultaat gewerkt word. Het uitgangspunt is de zee, de mooie beesten en planten die daar voortkomen gebruiken we als inspiratiebron. Alle leerlingen werken samen aan hetzelfde werk, of een aantal werken die samen het kunstwerk vormen. Afhankelijk van de leeftijd en niveau zet ik aansluitende technieken in. Zo gaat de onderbouw vissen en zeemonsters maken met foam, tape, plastic en restmateriaal. Bij deze materialen komen technieken als verbinden, plakken en tekenen aan bod. De bovenbouw kan aan slag met het timmeren van de zeeplanten en de grotere zeebeesten. Zij gebruiken grover constructiemateriaal en gaat zagen, boren, timmeren etc.

Alle gemaakte werken worden uiteindelijk bij elkaar gebracht binnen één grote installatie. Waar het Thema kan worden aangepast aan een thema of onderwerp waar de school al mee bezig is. Wat vaststaat is een omvangrijke installatie waar de hele school aan mee heeft gewerkt.

 

Discipline: Beeldend Start: flexibel
Doelgroep: Alle Tijd: flexibel
Docent(en): Chantal de Wolde Prijs: op aanvraag via info@chantaldewolde.nl
Aantal lessen: 1 Locatie: op school
Duur: in overleg

 

aanvragen
 
Multidisciplinair

Architectuurworkshop bovenbouw

Beeldend

Basisschool Workshop InJeKracht-Kaart maken

Literair

Project Communicatie

Literair

'Sofie en de kleine Prins

Theater

Theaterproject op maat

Theater

Van Tekst naar Toneel

Cultureel Erfgoed

Vroege Middeleeuwen in de Liemers

Muziek

Cultuurmenu Duiven - workshop 005

Muziek

Cultuurmenu Duiven - workshop 004

Muziek

Cultuurmenu Duiven - workshop 003