Youtube

Het element, Liemers cultuurpunt

Een voorziening die kinderen op een inspirerende
wijze kennis wil laten maken met cultuuronderwijs.

bekijk projecten

Educatieve Theatervoorstelling en interactieve workshop

Theatervoorstelling
In Pestpopje volg je de handpoppen Mik, Betsy, Shirley en Niels. Zij willen graag een groep vormen en samen leuke dingen beleven, maar dat is nog niet zo makkelijk! Dat komt omdat ze zo verschillend zijn. In Pestpopje nemen de poppen om beurten een ‘pestrol’ aan of zijn ze de ‘gepeste’. Daardoor merk je dat de scheidslijn tussen pesten en gepest worden flinterdun is.
De karakters van de handpoppen zijn erg verschillend. Betsy is praatgraag en gevoelig; Mik stoer en sterk; Niels rustig en slim en Shirley is avontuurlijk en wild. De kinderen kunnen zich hierdoor makkelijk met één van de poppen identificeren. De pestsituaties zijn steeds anders. We laten zien hoe het ontstaat, maar ook hoe het kan worden opgelost.  Het meisje Sannepan heeft een neutraal en speels karakter. Zij kan goed observeren. Steeds als er een lastige situatie ontstaat, komt Sannepan in beeld. Zij laat op liefdevolle wijze zien hoe de pester zich meer mag inleven in de gepeste, bijvoorbeeld door beter te kijken. En ze laat zien hoe de gepeste beter voor zichzelf kan opkomen, bijvoorbeeld door zich meer te uiten. Zo ontstaat een middenweg, waardoor iedereen elkaar beter begrijpt.   

Workshop
Na de voorstelling volgt in de klas het interactieve gedeelte. Door middel van beweging, ritme, drama en zang leren de kinderen op creatieve wijze met elkaar samen te spelen, samen te werkenen naar elkaar te kijken.We laten de kinderen ervaren dat iedereen mooie karaktereigenschappen heeft. In Pestpopje laten we zien dat verschillend zijn juist mooi is en dat gaan we vieren!Uit pedagogisch perspectief wordt op eenvoudige en plezierige wijze aandacht gegeven aan sociale vaardigheden passend bij de leeftijd van de kinderen.

 

Discipline: Theater Start: Gehele jaar
Doelgroep: Groep 1 en 2 Tijd: (30 min voorstelling en 45 min workshop
Docent(en): Evelien van der Ham, Esther Linnemann Prijs: €300,00 (30 min voorstelling en 45 min workshop, inclusief verwerkingsprogramma
Aantal lessen: 1 Locatie: Op school
Duur: 75 min

 

aanvragen
 
Multidisciplinair

Architectuurworkshop bovenbouw

Beeldend

Basisschool Workshop InJeKracht-Kaart maken

Literair

Project Communicatie

Literair

'Sofie en de kleine Prins

Theater

Theaterproject op maat

Theater

Van Tekst naar Toneel

Cultureel Erfgoed

Vroege Middeleeuwen in de Liemers

Muziek

Cultuurmenu Duiven - workshop 005

Muziek

Cultuurmenu Duiven - workshop 004

Muziek

Cultuurmenu Duiven - workshop 003