Youtube

Het element, Liemers cultuurpunt

Een voorziening die kinderen op een inspirerende
wijze kennis wil laten maken met cultuuronderwijs.

bekijk projecten

Feestolifant

“Hij bereikte de top en keek om zich heen. Het bos lag onder hem en in de verte scheen de zon op de golven van de zee. Hij had nog nooit zoiets moois  gezien. Hij ging op één been staan, klapperde met zijn oren, stak zijn slurf omhoog en wilde van louter geluk een pirouette maken. Maar hij struikelde.”

De feestolifant is een workshop geschikt voor alle niveau’s binnen een school. De schaal van het project is afhankelijk van het aantal deelnemers en kan variëren in tijd. Van een klassenproject tot een schoolbreed project waar er gezamenlijk tot een groots eindresultaat gewerkt word. Het uitgangspunt is een basis houten skelet waarvan de leerlingen zelf een olifant gaan maken. Alle leerlingen werken samen aan hetzelfde werk. Leeftijd bepaald welke technieken er gehanteerd worden. Zo is tekenen, schilderen en plakken geschikt voor de jongste. Timmeren, verbinden en drukken vraagt al wat meer van de motoriek en is daarom geschikt voor de ouderen leerlingen.

De ene klas gaat bezig met de basis van de olifant, dat doen ze met verschillende materialen als hout, karton foam etc. Ze maken de mooiste oren, de langste slurf en de kostbaarste slagtanden. De andere klas zorgt ervoor dat het een mooi kleurrijk kunstwerk wordt. Zo werkt elke klas op het niveau dat ze beheersen en ontstaat er toch een eindwerk waar de hele school aan heeft meegewerkt. De uitvoering van het eindwerk varieert in grootte en is afhankelijk van de wensen van de school. Van een olifant voor in het klaslokaal, tot een enorme mammoet op het schoolplein, alles is mogelijk.

 

Discipline: Beeldend Start: flexibel
Doelgroep: Alle Tijd: flexibel
Docent(en): Chantal de Wolde Prijs: op aanvraag via info@chantaldewolde.nl
Aantal lessen: 1 Locatie: op school
Duur: in overleg

 

aanvragen
 
Multidisciplinair

Architectuurworkshop bovenbouw

Beeldend

Basisschool Workshop InJeKracht-Kaart maken

Literair

Project Communicatie

Literair

'Sofie en de kleine Prins

Theater

Theaterproject op maat

Theater

Van Tekst naar Toneel

Cultureel Erfgoed

Vroege Middeleeuwen in de Liemers

Muziek

Cultuurmenu Duiven - workshop 005

Muziek

Cultuurmenu Duiven - workshop 004

Muziek

Cultuurmenu Duiven - workshop 003