Met de hele school toewerken naar een echt filmfestival? Dat kan! Bij het digitale media project van Grote Broer leren kinderen op hun eigen niveau met digitale middelen een verhaal vertellen. De onderbouw gaat een sprookjesfilm maken, de middenbouw een fotostrip en de bovenbouw een documentaire. De resultaten kunnen tijdens het filmfestival bewonderd worden door opa's, oma's, ouders, broertjes en zusjes!
Sprookjesfilm - Onderbouw
Tijdens de kick-off workshop geeft een docent van Grote Broer een sprookjesworkshop. Dit kan bijvoorbeeld Hans en Grietje, Klein Duimpje of Roodkapje zijn. Door het sprookje tot leven te wekken maken de kinderen kennis met theater. De opnames beginnen wanneer de docent van Grote Broer opnieuw langskomt en alle ingestudeerde scènes gaat vastleggen. De door ons gemonteerde korte sprookjesfilm kan vervolgens overal vertoond worden.
Fotostrip - Middenbouw
Als kick-off van het project komt een kunstvakdocent van Grote Broer een theater- en fotografieles geven waarin kinderen onder andere leren over personages, het spelen van emoties en het spelen van 'living statues'. Ook leren de kinderen over perspectief en beeldkaders. Deze vaardigheden kunnen ze goed gebruiken wanneer ze met de iPad een fotostrip gaan maken. De fotostrips kunnen tentoongesteld worden in de school. Vooraf krijgt de groepsleerkracht coaching van Grote Broer.
GoDocu - Bovenbouw
Kinderen leren storyboards maken, een camera gebruiken, interviewen, film in scène zetten, acteren en monteren. Bij de start van het project komt er een filmdocent van Grote Broer in de klas. Daarna wordt er gedurende drie weken in de klas gewerkt met maakjefilm.nl, een spannende en uitdagende online computer applicatie waarin kinderen in de groepen 6, 7 en 8 zelfstandig een korte documentaire maken. Tijdens het hele traject biedt de website hulp aan de kinderen, alle instructies zijn namelijk terug te zien in handige en leuke filmpjes. Vooraf krijgt de groepsleerkracht coaching van Grote Broer.
Wie: groep 1 t/m 8.
Inclusief:iPads, camera's, les- en instructiemateriaal, rooster en workshops.
Aansluiting: Afhankelijk van de workshop sluit deze aan bij theater, mediawijsheid, taal, ICT en/of handvaardigheid
Doelen: Afhankelijk van de workshop sluit deze aan bij beeldend een verhaal vertellen, expressieve vaardigheden ontwikkelen, kennismaken met video, mediabewustzijn stimuleren, communicatieve vaardigheden ontwikkelen, informatie leren structureren, taalvaardigheden ontwikkelen en/of je in een ander leren verplaatsen.