Youtube

Het element, Liemers cultuurpunt

Een voorziening die kinderen op een inspirerende
wijze kennis wil laten maken met cultuuronderwijs.

bekijk projecten

Kinderboekenweek 2018 dagproject Kom erbij!

Programma: 

Alle groepen van de school krijgen een workshop van 45 minuten per groep. Iedere klas gaat samen met Jip en Robin aan de slag. 
Tijdens deze workshop doen we leuke samenwerkingsopdrachten,  drama oefeningen en gaan we samen dansen! Deze dans krijgen jullie voorafgaand aan het project al aangeleverd via onze website.

Tot slot sluiten de dag af met een gezellige voorstelling waar alle klassen een bijdrage aan leveren. Iedere klas doet een vette dans. Zouden alle kinderen hun Dikke duimen trofee verdienen?

Het belooft een fantastische dag te worden voor alle kinderen én leerkrachten van jullie school!

Verhaal:

We starten de dag met een gezamenlijke openingsvoorstelling van 30 minuten voor de gehele school! 

Jip en Robin zijn al 15 jaar de allerbeste vrienden, ze kunnen met elkaar lezen en schrijven en hebben al jaren super veel lol samen. Nu hebben ze gehoord dat er best veel kinderen zijn die het lastig vinden om vrienden te maken. Want wanneer noem je iemand nou een vriend en wat moet je daar dan allemaal voor doen? Jip heeft een briljant plan bedacht, als hij nou samen met Robin les gaat geven in vriendschap dan is straks niemand meer alleen! Inmiddels zijn Jip en Robin al jaren het superhelden duo in vriendschappen en ze noemen zichzelf de Buddymakers... Tijdens de Kinderboekenweek gaan ze zoveel mogelijk kinderen les geven in vriendschap en willen ze het liefst 1000 Dikke Duim trofeeën uitdelen!

Na een inleidende, interactieve voorstelling gaan Jip en Robin met de kinderen aan de slag. Iedere klas gaat samen met Jip en Robin aan de slag met spel, drama en dans! In workshops van 45 minuten per klas werken zij samen aan samenwerken, groepsgevoel, elkaar iets gunnen, elkaar zien, plezier hebben samen, veel lachen en delen en vooral zorgen dat niemand zich meer alleen zal voelen! 

Gedurende deze workshop doen we leuke samenwerkingsopdrachten, drama oefeningen én herhalen we de dans die jullie voorafgaand aan het project al hebben ontvangen. Deze dans kan je dan gaan oefenen met het digibord! Want plezier maken en samen dansen is heel goed voor onze vriendschap.

We sluiten de dag dan ook af met een gezellige voorstelling waar alle klassen een bijdrage aan leveren. Aan het einde van de dag krijgen alle kinderen hun Dikke Duimen trofee en kunnen de Buddymakers met een voldaan gevoel naar huis!

 

Discipline: Theater Start: 01-05-2018
Doelgroep: Alle Tijd: Dagproject
Docent(en): Theaterdocenten van PodiumsCool Prijs: v.a. €495,00
Aantal lessen: 1 Locatie: Op school in een lege grote ruimte. bijvoorbeeld een gymzaal.
Duur: 30 minuten opening, workshop 45 min. en afsluiting van 30 minuten

 

aanvragen
 
Theater

Op ontdekking naar de onderwaterwereld

Beeldend

Basisschool Workshop InJeKracht-Kaart maken

Theater

Uwe hoog eigenwijze majesteit

Literair

Project Communicatie

Literair

'Sofie en de kleine Prins

Theater

Theaterproject op maat

Theater

Van Tekst naar Toneel

Theater

Stoer! Durf jij jezelf te zijn?

Circus

Circus Pompidom

Theater

Work2gether