Youtube

Het element, Liemers cultuurpunt

Een voorziening die kinderen op een inspirerende
wijze kennis wil laten maken met cultuuronderwijs.

bekijk projecten

MaxiMonsters

De Monsters in het boek Max en de Maximonsters zien er niet bepaald lief uit. Tijdens het voorlezen komen de kinderen erachter dat de Maximonsters net als mensen verlegen of bang kunnen zijn. Maar wat maakt ze dan zo eng? Hoe zien ze er eigenlijk uit? Wat doen ze?

Als kunstenaar maak ik grote beesten en installaties. Daarom begin ik de workshop met beeldmateriaal van mijn eigen werk en bespreken we wat een kunstenaar is en maakt. Maar ook voor wie een kunstenaar het werk maakt en dat je met eigen creativiteit iets in de kunst mag zien. Wat zie je bij de monsters in het boek en hoe kun je dat in je eigen monster verwerken. Leerlingen gaan dan zelfstandig aan de slag met o.a. schuim, plakplastic en tyrips hun eigen kleurrijke fantasie monster maken. Ze gaan experimenteren met de nieuwe materialen en ontdekken wat je ermee kan maken. Lekker werken en af en toe spieken bij de buren voor nieuwe ideeën. Aan het einde van de les heeft elke leerling z’n eigen ruimtelijke monster gemaakt. 


De leerlingen worden geprikkeld om groot te denken en ontdekken het “nieuwe materiaal”(schuim). Ze leren verbindingen maken en hun fantasie te gebruiken. Aan het einde van de les bespreekt de kunstenaar klassikaal watvoor monsters er gemaakt zijn en pakt terug op de verhouding werk en toeschouwer. Wie vind wat mooi en waarom, waardoor een positieve feedback situatie ontstaat en de leerling trots leert te zijn op zijn resultaat.

 

Discipline: Beeldend Start: flexibel
Doelgroep: Onderbouw basisonderwijs Tijd: flexibel
Docent(en): Chantal de Wolde Prijs: op aanvraag via info@chantaldewolde.nl
Aantal lessen: 1 Locatie: op school
Duur: 1,5 uur

 

aanvragen
 
Multidisciplinair

Architectuurworkshop bovenbouw

Beeldend

Basisschool Workshop InJeKracht-Kaart maken

Literair

Project Communicatie

Literair

'Sofie en de kleine Prins

Theater

Theaterproject op maat

Theater

Van Tekst naar Toneel

Cultureel Erfgoed

Vroege Middeleeuwen in de Liemers

Muziek

Cultuurmenu Duiven - workshop 005

Muziek

Cultuurmenu Duiven - workshop 004

Muziek

Cultuurmenu Duiven - workshop 003